VISION LAG-a

Region Bilogora ­ Papuk bereich ist ausgewogene wirtschaftliche, soziale und nachhaltige Entwicklung, modern, technologisch entwickelten Volkswirtschaften, gut ausgebildete Arbeitskräfte, aktive Gemeinde, ausgedrückt, die Besonderheiten ihrer natürlichen, historischen und kulturellen ressourcen, die Region der Chancen und Herausforderungen, bevorzugt zum Leben, Arbeiten und Besuch.

Izdane prve odluke o dodjeli sredstava za korisnike LAG natječaja za tip operacije 6.3.1

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o dodjeli sredstava za korisnike koji su podnijeli Zahtjev za potporu na LAG Natječaj za tip operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“. LAG-ovi su krajem veljače ove godine započeli s objavom LAG natječaja za tip operacije 6.3.1., a do sada je 51 LAG objavio LAG Natječaj za tip operacije 6.3.1. Ukupan iznos raspoloživih sredstava na objavljenim LAG Natječajima za tip operacije 6.3.1. iznosi 71.854.797,00 kuna.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je ukupno izdala 69 Odluka o dodjeli sredstava i to za LAG Natječaj koji su objavili sljedeći LAG-ovi:

1. LAG „Bilogora Papuk“ – 6 odluka

2. LAG „More 249“ – 6 odluka

3. LAG „Moslavina“ – 34 odluke

4. LAG „Mura Drava“ – 4 odluke

5. LAG „Petrova Gora“ – 9 odluka

6. LAG „Šumanovci“ – 10 odluka.

Ukupna vrijednost izdanih odluka iznosi oko 7.700.000,00 kuna, a korisnici odluke mogu preuzeti kroz AGRONET sustav. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kontinuirano radi na obradi pristiglih zahtjeva za potporu s LAG Natječaja te se u narednom razdoblju mogu očekivati odluke za korisnike s područja drugih LAG-ova koji su završili s odabirom projekata na LAG Natječaju i podnijeli zahtjeve za potporu u AGRONET sustav. Trenutku su u postupku izdavanja odluke za korisnike s područja LAG-a „Sava“ (14 odluka) i LAG-a „Sjeverna Istra“ (5 odluka).

Aktuaele News