VISION LAG-a

Region Bilogora ­ Papuk bereich ist ausgewogene wirtschaftliche, soziale und nachhaltige Entwicklung, modern, technologisch entwickelten Volkswirtschaften, gut ausgebildete Arbeitskräfte, aktive Gemeinde, ausgedrückt, die Besonderheiten ihrer natürlichen, historischen und kulturellen ressourcen, die Region der Chancen und Herausforderungen, bevorzugt zum Leben, Arbeiten und Besuch.

LAG Bilogora-Papuk sudjelovao na trodnevnom događanju na području LAG-a Lika u sklopu međuteritorijalnog projekta suradnje BusyBee Workshop

LAG "Lika" je protekli vikend (17.-19.06.2022.) bio domaćin trodnevnom događanju u sklopu projekta suradnje BusyBee Workshop koji se provodi u parterstvu LAG-a Bilogora-Papuk, LAG Papuk, LAG Vinodol, LAG Virovitički prsten i LAG-a Lika. Događanje je započelo u kulturno informativnom centru Gospić gdje su prvog dana održane stručne prezentacije: Prezentacija Lika Quality sustava, Prezentacija izrade studije razvoja marketinškog koncepta pozicioniranja lokalnih proizvoda i Prezentacija dosadašnjeg iskustva LAG-a Lika u promociji proizvoda iz Lika Quality sustava.  Prvi put predstavljena je javnosti studija razvoja marketinškog koncepta pozicioniranja lokalnih proizvoda koja će biti svojevrstan vodič lokalnim proizvođačima kako marketinški oblikovati i plasirati svoj proizvod.  Prezentaciju je održala gospođa Đurđica Šimičić iz tvrtke Feel IQM koja je kao marketinška stručnjakinja zajedno sa suradnicima izradila ovu studiju. Studija je nastala kao jedan od rezultata projekta i aktivnost je LAG-a LIKA, a u njoj su obuhvaćena sva partnerska područja s naglaskom na Lika destinaciju i sustav Lika Quality kao ogledni primjerak onoga što partnerska područja trebaju razvijati kod sebe.

U popodnevnim satima, na trgu Nikole Tesle, upriličena je Lička seljačka tržnica s nastupom FS „Degenija“ Gospić, nakon čega su sudionici obišli primjere dobre prakse – kušaonicu i trgovinu lokalnih proizvoda.

U subotu je gospodin Darko Banić, savjetnik u Ličko-senjskoj županiji okupljenima prezentirao zakonsku regulativu za registraciju pružanja turističkih i ugostiteljskih usluga na OPG-u dok je gospodin Mile Milković, ravnatelj Razvojnog centra Ličko-senjske županije prezentirao rad i planove Razvojnog centra, nakon čega su sudionici posjetili Razvojni centar, Baške Oštarije, Karlobag, kušali lokalne proizvode te se dodatno upoznali s primjerima dobre prakse područja.

Cilj ovog projekt suradnje je zajedničkom sinergijom partnerstva potaknuti razvoj agroturizma na LAG područjima partnera, postići poboljšanje u marketinškom oblikovanju dizajna specifičnih lokalnih proizvoda te promocija ponude domaćih proizvoda u sklopu turističke ponude.

Aktuaele News