VIZIJA LAG-a

Regija Bilogora-Papuk područje je uravnoteženog ekonomskog, društvenog i održivog razvoja, moderne, tehnološki razvijene ekonomije, kvalitetno educirane radne snage, aktivne lokalne zajednice, izraženih specifičnosti svojih prirodnih, povijesnih i kulturnih resursa, regija izazova i mogućnosti, poželjna za život, rad i posjećivanje.

Posjet delegacije čeških LAG-ova

LAG Bilogora-Papuk 05. listopada 2023 ugostio je na svom području delegaciju predstavnika LAG-ova iz Češke Republike. U Društvenom kulturnom centru u Daruvaru održane su prezentacije i izlaganja domaćina i gosti. Ispred grada domaćina prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi. Okupljenima se obratio i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek. Sam grad Daruvar i njegove projekte prezentirala je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalnu djelatnost Danica Cetin. Naš LAG, njegovo područje i rezultate provedbe Programa ruralnog razvoja predstavila je voditeljica Dijana Turniški. Nakon kratkog predstavljanja češke delegacije uslijedio je odlazak u Donje Sređane i posjet sirani obitelji Jareš. OPG Jareš primjer je dobre prakse čiji je dio projekata sufinanciran putem naše Lokalno razvojne strategije. To je obiteljsko gospodarstvo koje zaokružuje poljoprivrednu proizvodnju od polja do stola, a od nedavno u ponudi imaju i smještajne kapacitete. Po povratku u Daruvar obišli smo još Češku osnovnu školu Jan Amos Komenski te Savez Čeha Republike Hrvatske.

Bilo je korisno razmijeniti iskustva sa češkim kolegama. Ovaj posjet zasigurno je otvorio vrata za neke nove, buduće projekte. Više fotografija možete vidjeti na našoj facebook stranici https://www.facebook.com/lagbilogorapapuk 

 

 

 

AKTUALNE NOVOSTI